Afbeelding 
(c) Creative Commons - PhotosForClass.com

Summer school: Refugee children and families in Europe, social work and counselling.

Internationale Undergraduate Summer School, door ons en op onze campus in Schaarbeek georganiseerd, ism de University of Applied Sciences and Arts (Fachhochschule) Dortmund, het bureau van de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) en het Platform Kinderen op de vlucht / La Plate-forme Mineurs en exil.

Twee weken om je te verdiepen in de thema's van gezinnen en kinderen op de vlucht en hoe ze (nog beter) te begeleiden.

Trauma en veerkracht

Vervolging, conflicten en de schending van mensenrechten verplichten mensen om hun huis en hun land te verlaten en een veilig onderkomen te zoeken in Europa. Gezinnen en kinderen op de vlucht hebben meer nodig dan een dak boven hun hoofd, toegang tot gezondheidszorgen en onderwijs. Zij hebben ook begeleiding nodig om de trauma's van geweld en gescheiden zijn van hun familie en hun roots te overwinnen. Tegelijkertijd zien we de veerkracht waarmee kinderen en gezinnen aan deze moeilijke situaties het hoofd bieden. Sociale werkers en gezinsbegeleiders hebben de opdracht om de veerkracht bij gezinnen en kinderen op de vlucht te versterken en te helpen bijn hun herstel na deze gedwongen migratie.

Opzet

Deze zomeruniversiteit biedt twee intense weken van lezingen, werkbezoeken, debatten, oefenen van methodieken. Er is ook een uitgebreid sociaal programma.

Het programma bestaat uit 4 modules. Studenten die het certificaat willen behalen (3 ECTS-punten), moeten het gehele programma volgen. Professionals en andere geïnteresseerden zullen ook kunnen intekenen voor een module of een bepaalde lezing.

De lessen zijn in het Engels want we trekken een internationaal publiek aan.
 

Interesse?

>> Bekijk dan het volledige programma op www.hig.be/en/summerschool

>> Binnenkort kan je je online aanmelden

 

Beeld: (c) Creative Commons - PhotosForClass.com

 

Share it now!
Datum 
maandag, 25 juni, 2018 - 09:00 tot vrijdag, 6 juli, 2018 - 17:00
Organisatie 
Afbeelding 
(c) Creative Commons - PhotosForClass.com
Portret Miet Timmers
Contact 
Miet Timmers

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: miet.timmers@odisee.be
Locatie: Campus HIG, docentenlokaal

Share it now!

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen