Afbeelding 
Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving verandert.

Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving verandert

De 21ste eeuw wordt een eeuw van superdiversiteit. In steden als Brussel of Rotterdam vormen mensen met wortels in migratie al de meerderheid van de stadsbewoners. Volgend decennium is dat ook in Antwerpen een realiteit. Ook in vele andere gemeenten groeit de diversiteit.

In deze superdiversiteit leven steeds meer gezinnen over de grenzen heen. Ze worden wereldfamilies: contacten met familieleden en vrienden in andere landen hebben impact op relaties met huis- en stadsgenoten. Wat betekent superdiversiteit voor gezinsrelaties? Hoe moet het gezinsbeleid hierop inspelen? Welke uitdagingen zien we voor het integratiebeleid, voor lokale besturen, voor sociaal werk? Hoe ontwikkelen we een nieuwe kijk op de groeiende diversiteit in de diversiteit? En hoe kunnen we het potentieel ervan beter tot zijn recht laten komen en de valkuilen vermijden?

Hiernaast vindt u linken naar recensies en interviews.

Dit boek werd voorgesteld tijdens een colloquium op 17 oktober 2013.

Auteur: Dirk Geldof
Jaar van eerste uitgave: 2013 - Kreeg in 2015 een vijfde, herziene druk. 
Uitgever: Acco

Bestellen via Acco Leuven

Dit boek werd in 2016 vertaald naar het Engels. Deze versie kunt u ook bestellen.
Op IRIS, de 'International conference - Frontiers and borders of superdiversity: theory, method and practice', op 23-24 juni in Birmingham, stelt Dirk Geldof een paper voor over superdiversiteit

 

Thema 
© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen