Afbeelding 
biddende moslim in rolstoel

Paria of gezegende mens? Islamitische visies op disability en de begeleiding van moslims met een beperking

In samenwerking met Vormingscentrum Guislain, te Gent

Hoe kijkt men vanuit islam naar mensen met een beperking? Wat zeggen de bronnen en de voorschriften en hoe komen ze tot uiting in de praktijk? Hoe gaan moslimgezinnen om met kinderen met een beperking? Welke plaats krijgen volwassenen en ouderen met een beperking? Zijn onze zorgvoorzieningen klaar om de zorgvraag vanuit deze gezinnen passend te beantwoorden?

Deze bijscholing wil een beter inzicht geven in de visies vanuit een islamitisch denkkader op disability en de zorg voor moslimgezinnen die hiermee te maken krijgen, verbeteren.

Lesgever: Karima El Boujaddayni is master in de Pedagogische Wetenschappen, afstudeerrichting Orthopedagogiek. Zij maakte haar masterproef over 'Moslims in Vlaanderen over disability en 'zorg'". Zij is verschillende jaren actief geweest in de begeleiding van een Antwerpse moedergroep voor Marokkaanse mama's van kinderen met een beperking, en in de omkadering van een project voor Turkse ouders van kinderen met een beperking, in Gent. Nu is ze bezig met een praktijkgericht onderzoeksproject: SENZO, cultuursensitieve zorg voor personen met een beperking.

Datum: donderdag 7 december 2017, 13u30 tot 16u30
Plaats: Vormingscentrum Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent
Prijs: 35 euro (15 euro voor Odisee-studenten)
Inschrijven: www.vormingscentrumguislain.be

Share it now!
Afbeelding 
biddende moslim in rolstoel

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen