Afbeelding 
nieuw samengesteld gezin supportert samen - (c) Emilee Plaayer

Kinderen verst(r)ikt in verbinding. Gewone en moeizame aanpassing van kinderen bij scheiding.

Erkend als 2 x 5 permanente vorming door de Federale Bemiddelingscommissie.

Na de succesvolle reeks bijscholingen ‘Een week mama, een week papa? Kinderen ondersteunen bij scheiding’, waarin de omkadering van kinderen in een niet-problematische scheiding onze aandacht kreeg, gaat deze bijscholing verder in op scheidingstrajecten waarbij het kind vast komt te zitten in conflicten tussen de ouders en/of het contact met één van de ouders (dreigt) te verliezen. Het welzijn van kinderen en jongeren wordt dan ernstig bedreigd. Deze kinderen hebben recht op onze bijzondere steun en aandacht.

In deze tweedaagse bijscholing onderzoeken we de impact van een aanhoudend conflictueus ouderschap na scheiding op het leven van kinderen. We onderzoeken hoe we kinderen kunnen versterken, rekening houdende met de leeftijd. We bekijken welke rol de omgeving (familie, leerkrachten, ...) kan opnemen.  We vragen ons af hoe hulpverlening en/of justitie de rechten van kinderen en jongeren hierbij optimaal kan ondersteunen.

Voor wie? Deze bijscholing richt zich tot bemiddelaars, CAW-medewerkers, gezinsbegeleiders, leerkrachten en iedereen die zich als professional of vrijwilliger inzet voor een goede ondersteuning van kinderen.

Lesgever: Claire Wiewauters is master in de gezinspedagogiek, psychotherapeut voor kinderen, jongeren en gezinnen. Zij is lector, project- en praktijkbegeleider in de opleiding Gezinswetenschappen van Odisee en onderzoeker bij het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen. Zij is mede-auteur van het boek 'Een week mama, een week papa? Wat kinderen bij een scheiding écht nodig hebben' (Lannoo, 2014).

Data: nog te bepalen

  • Plaats: Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Schaarbeek
  • Prijs: 100 euro voor de beide dagen (broodjeslucnh en syllabus inbegrepen)
  • Erkend als: 2 x 5 uren permanente vorming door de Federale Bemiddelingscommissie
  • Inschrijven online kan vanaf 1 september 2018. Interesse? Stuur alvast een mailtje naar kenniscentrum.hig@odisee.be

 

[Foto: Emilee Player]

Thema 
Afbeelding 
nieuw samengesteld gezin supportert samen - (c) Emilee Plaayer
Focus 
Claire Wiewauters
Contact 
Claire Wiewauters

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: claire.wiewauters@odisee.be
Locatie: campus HIG, lokaal Anemoon

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen