Afbeelding 

Hooggevoelige kinderen opvoeden en kinderen hooggevoelig opvoeden

Elk ogenblik van de dag doen we indrukken op, staan we bloot aan allerlei prikkels, die we waarnemen met al onze zintuigen. Hooggevoelige personen zijn meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. In combinatie met onze snelle, prestatiegerichte maatschappij hebben hooggevoelige personen meer dan gemiddeld tijd nodig om deze indrukken te verwerken. Dikwijls zijn zij zich daarvan niet bewust. Of ze krijgen de kans niet. Als gevolg daarvan raken zij over hun toeren, geïrriteerd of oververmoeid. Hooggevoelige kinderen kunnen als gevolg hiervan gedrags- of leerproblemen ontwikkelen. Hooggevoelige volwassenen zijn meer vatbaar voor stressgerelateerde ziektes wanneer ze onvoldoende rekening houden met hun hooggevoeligheid.

Tijdens deze tweedaagse bijscholing gaan we op zoek naar wat hooggevoeligheid betekent, zowel voor kinderen en jongeren als voor de volwassenen die hen begeleiden. Hoe kan je een hooggevoelig kind herkennen? Wat zijn signalen van overprikkeling en hoe kan je dit voorkomen? Hoe kan je als opvoeder of gezinsbegeleider je eigen hooggevoeligheid (h)erkennen en positief inzetten in zorgen voor een ander, en tegelijkertijd ook zorgen voor jezelf? Daarnaast krijg je tips mee om als professionele hulpverlener de omgang met collega’s te optimaliseren en beter te functioneren tijdens overweldigende werksituaties.

Doelgroep: opvoeders, leerkrachten en andere professionele begeleiders van kinderen en gezinnen

Lesgever: Linda T'Kindt, bachelor in de Gezinswetenschappen, life coach en kindercoach, mede-auteur (samen met Ilse Van den Daele, de voorzitter van HSP Vlaanderen) van het boek 'Mijn kind is hooggevoelig, wegwijzer voor ouders, leerkrachten en hulpverleners' (Lannoo, 2011)

Data: vrijdagen 21 en 28 april 2017, 9u30 - 16u

Locatie: Campus HIG, Schaarbeek

Prijs: 100 euro (Odisee-studenten nemen deel aan de helft van de prijs - vermeld bij inschrijving je studentennummer in het vakje 'mededelingen', en betaal meteen het verminderde bedrag).

>> Inschrijven

Share it now!
Afbeelding 
Lut Verstappen
Contact 
Lut Verstappen

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: lut.verstappen@odisee.be
Locatie: Campus HIG, docentenlokaal

Share it now!

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen