Afbeelding 

Family Support: Ondersteuning voor families geconfronteerd met gewelddadige radicalisering

Hoe kunnen ouders en familieleden die te maken krijgen met gewelddadige radicalisering, best ondersteund worden? Welke initiatieven zijn er al en wat kunnen we leren uit hun ervaringen?

De Koning Boudewijnstichting heeft het kenniscentrum de opdracht gegeven om de projecten en activiteiten in kaart te brengen die in Brussel en Vlaanderen rond dit thema werken. Voor Franstalig België voert het CEDEM (Centre d’études de l’Ethnicité et des Migrations, Universiteit van Luik) deze opdracht uit. 

Op basis van deze 'mapping' zullen we in het najaar van 2018 een gids uitbrengen van goede praktijken, als inspiratie voor veldactoren en andere geïnteresseerden.

Deze opdracht maakt deel uit van een breder project van de Koning Boudewijnstichting waarbinnen ook een vorming is gepland, en een internationale eindconferentie begin 2019. Ook aan de organisatie hiervan zullen we een bijdrage leveren.

Onderzoekster: Kim Lecoyer
Looptijd: 15/04/2017 – 31/03/2019

Beeld: campagnebeeld van de Opvoedingslijn die ook vragen beantwoordt van ouders die verontrust zijn over de mogelijke radicalisering van hun kinderen.

Share it now!
Afbeelding 
Focus 
Contact 
Kim Lecoyer

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: kim.lecoyer@odisee.be
Locatie: Campus HIG, docentenlokaal

Share it now!

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen