Afbeelding 
mensen die in een kring zitten

Eigen Kracht-conferenties: de kracht van een methodiek

Deze bijscholing werd geannuleerd.

Maximaal inzetten op de kracht van gezinnen... hoe maak je dat waar in de praktijk? Eigen Kracht-conferenties vzw werkt volgens een besluitvormingsmodel dat de eigen krachten en verantwoordelijkheden van gezinnen en hun omgeving maximaal aanspreekt.

Tijdens deze bijscholing maak je kennis met de principes van een Eigen Kracht-conferentie, leer je hoe je die concreet toepast en discussieer je over de haalbaarheid en de ethische aspecten van deze methodiek. Als deelnemer kan je eigen casussen aanbrengen. Zo krijg je ook inzicht in je eigen manier van handelen met, en kijken naar gezinnen.

Deze bijscholing richt zich tot organisaties en hulpverleners die gezinnen en jongeren ondersteunen. Ook lokale beleidsmakers kunnen hier veel opsteken over samenwerking tussen organisaties, diensten en gezinnen.

Lesgever: Mirjam Beyers is bachelor in de Gezinswetenschappen. Ze werkt als trainer-supervisor voor Eigen Kracht-conferenties vzw en is auteur van het boek ‘Eigen Kracht-conferenties, burgers aan zet.’

Datum: [nieuwe datum voor 2018-2019 nog te bepalen]
Plaats: Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Schaarbeek
Prijs: 50 euro (25 euro voor Odisee-studenten)

Interesse voor nieuwe edities? Stuur een mailtje naar kenniscentrum.hig@odisee.be

>> Bekijk de website van Eigenkracht vzw voor eventuele bijscholingen in jouw buurt

 

Afbeelding 
mensen die in een kring zitten

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen