Afbeelding 

Tentoonstelling 'Toon wat ik zie'

De wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld

Over vrouwelijke vluchtelingen zien we maar bitter weinig in de media. Als er al iets verschijnt, komen voornamelijk stereotypes aan bod. De vrouwen worden afgeschilderd als kwetsbaar, zorgend en afhankelijk. Maar de werkelijkheid is kleurrijker, ingewikkelder en ook veel boeiender.

Die veelzijdigheid en nuance wordt in beeld gebracht in de fototentoonstelling ‘Toon wat ik zie. De wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld’.

De fototentoonstelling is het resultaat van een sociaal-artistiek project waaraan acht vrouwen deelnamen. Vier duo’s, telkens bestaande uit een gevluchte vrouw en een fotografe, leerden elkaar gaandeweg beter kennen. Dat werd vertaald in een reeks beelden. De nadruk ligt niet op het verhaal achter de vluchteling of op de herkomst van de vrouwen, maar wel op wat ze zelf willen vertellen. Waar ze van houden, hoe de maatschappij op hen reageert, hun (hoge) opleiding enzovoort.

Deze tentoonstelling is een productie van VIVA-SVV en Globe Aroma. Ze is te bezichtigen op Campus HIG van 19 april tot en met 4 juli 2017.

Thema 
Share it now!
Datum 
woensdag, 19 april, 2017 - 08:00 tot dinsdag, 4 juli, 2017 - 17:00
Organisatie 
Afbeelding 

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen