Afbeelding 

Bijscholing 'Een week mama, een week papa? Kinderen ondersteunen bij scheiding'

VOLZET
Erkend door de Federale Bemiddelingscommissie als vijf uren permanente vorming per lesdag.

Als ouders scheiden, ervaren kinderen verwarring en verlies. ‘Thuis’ wordt vanaf nu ‘bij mama’ en ‘bij papa’. Kinderen staan voor een periode van onrust en onzekerheid, boosheid en verdriet. Dit laat zich zien in hun gedrag. Hun gevoel stuurt hun gedachten en andersom, hun emoties komen tot uiting in wat ze doen. Voor de volwassenen die hen begeleiden komt het erop aan om kinderen vertrouwen te bieden zodat ze opnieuw veiligheid ervaren. Verbinding is hierbij het sleutelwoord. Zo kunnen kinderen ook na een periode van crisis hun veerkracht terugvinden.

Doelgroep: begeleiders van kinderen en gezinnen, bemiddelaars, leerkrachten en iedereen die zich als professional of vrijwilliger inzet voor een goede ondersteuning van kinderen in crisisperiodes.

Data: vrijdagen 10 en 17 februari 2017, 9u30 - 16u [en op maat]

Locatie: Campus HIG, Schaarbeek

Prijs: 100 euro (Odisee-studenten betalen de helft.)

>> Meer informatie

Op uw maat?
Biedt uw organisatie ondersteuning aan gezinnen in crisis? Claire Wiewauters kan voor uw medewerkers een programma op maat samenstellen, gebaseerd op haar  jarenlange ervaring in het werken met kinderen en ouders en de inzichten uit recent onderzoek.

Geïnteresseerd?
Neem contact op via kenniscentrum.hig@odisee.be

 

Thema 
Share it now!
Datum 
vrijdag, 10 februari, 2017 - 09:30 tot vrijdag, 17 februari, 2017 - 16:00
Organisatie 
Afbeelding 
Doelgroep 

© Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen